SCP opent competitie met vermakelijke puntendeling

SCP opent competitie met vermakelijke puntendeling

SCP 1

1 - 1

Overasseltse Boys 1 (zon)

Bram Oosterbroek (scrimmage)
Assist: Jowin Roos

Competitie

4e klasse E

Datum

20 september 2020 14:30

Accommodatie

Sportpark Schravenhof
Hosterd 65
6655 AE
Puiflijk
tel. 0487-514045

Na een ongebruikelijke bekerserie, waarin de laatste wedstrijd volledig werd geschrapt, mocht afgelopen zondag eindelijk de competitie beginnen. Overasseltse Boys kwam op bezoek bij een gezellig gevuld sportpark te Puiflijk om het seizoen gezamelijk met SCP af te trappen. Vooraf aan de wedstrijd mocht de jeugd zich vermaken tijdens een geörganiseerde familiedag, om naderhand de wedstrijd van het eerste te zien.

Gesteund door de sfeer op het sportpark begon SCP overtuigend aan de wedstrijd. Overasselt werd wat vroeger vastgezet dan tegenstanders in eerdere wedstrijden, waar SCP met name de duels op het middenveld de eerste 15 minuten volledig in de hand had. Overasselt probeerde af en toe de voorhoede te bereiken, maar werd continu slachtoffer van SCP's verdediging enerzijds en hun eigen onzuiverheid anderzijds.

De druk van SCP leverde ook de gewilde vroege goal op. Keeper Tom Huisman legde een fantastische doeltrap direct over de laatste linie van de tegenstander, waar rechtsvoor Jowin Roos het eerste bij was. Zijn voorzet werd dicht bij het doel geblokkeerd, maar de bal bleef liggen in het vijfmetergebied. Bram Oosterbroek reageerde daar gelukkig snel op en gleed de bal via een verdediger het doel in. 

Na de 1-0 toonde SCP met name veel vertrouwen in het verdedigen. Overasselt wist wat meer druk vooruit te zetten en vond makkelijker de vrije mensen, maar de Puiflijkse formatie raakte geen moment in paniek en toonde zich dicht bij het eigen doel nauwkeurig en daadkrachtig. Aanvoerder Huisman hoefde hierdoor niet vaak in actie te komen en kon zich focussen op het goed positioneren van zijn manschappen. 

SCP had zelfs een aantal kansen om op 2-0 te komen uit scherpe tegenaanvallen. Kevin van Buuren dribbelde vanuit rechts naar het midden en gaf een scherpe steekpass op Roos, die dit keer over links kwam. Hij kon vanaf daar de 16 indribbelen, maar kreeg de bal niet voldoende voor het rechterbeen, waardoor het schot kracht en richting mistte. 

Even later was het weer Huisman die aan de basis stond van een kans. Zijn doeltrap vond nu Oosterbroek, die direct doorspeelde op Martijn Noordermeer. De spits bleef sterk aan de bal en beloonde de goede loopactie van Jordi Schiks met een diepe bal. Schiks kon daardoor vanaf rechts vrij de 16 indribbelen, maar zijn lage schot ging voorlangs. 

Net voor de rust viel de toevalstreffer dan toch aan de andere kant. Een corner van Overasselt werd ver voorbij de tweede paal opgepikt en nog eens voorgegeven en van dichtbij verlengd richting de goal. Rico Kramer wist de bal nog knap van de lijn te halen, maar het leer vloog richting de kopsterke nummer 6 van de tegenstander. Die zette zijn hoofd krachtig tegen de bal, die net boven het uitgestoken hoofd van Kramer binnenvloog: 1-1. 

---

In de tweede helft wist Overasselt meer druk te zetten op de verdediging van SCP, dat te weinig naar voren verdedigde. Bij de Puiflijkse ploeg leek het zelfvertrouwen iets te zakken, wat de toestand van het moeizame vorige seizoen weerspiegelde. Toch bleven de mannen van trainer Wout Blijdeveen verbaal zeer aanwezig en wist het op zeldzame momenten knap onder de druk uit te voetballen. 

Overasselt toonde zich met name in de laatste pass vaak slordig, zoals eigenlijk de hele wedstrijd. Grootste kans was een diagonaal schot van dichtbij, die Huisman knap keerde met de voet. Verder werd deze fase grotendeels gekenmerkt door pittige duels, wat woorden over en weer en twee teams die allebei onmachtig leken om een doorbraak te forceren. 

De slotfase van de wedstrijd werd dan weer wel aantrekkelijk. Overasselt rekende op hun kopsterke spelers en speelde veel de lange bal naar voren. SCP verdedigde dat steeds uit met kort en snel voetbal, maar miste wat diepgang. Desondanks leverde het een mooi contrast op tussen de twee teams. Overasselt wist steeds minder luchtduels te winnen naar mate het einde van de wedstrijd naderde. SCP liep op de tenen, maar kon met behulp van frisse wissels nog gevaar stichten. Zowel Bram Melchers en Jarno Schiks (beiden JO-19) maakten hun competitiedebuut. 

Melchers wist nog met een mooie steek opening van rechts naar links Roos te bereiken, maar die werd (niet voor de eerste keer) teruggevlagd voor buitenspel. Alhoewel de aanvaller vaak op het randje speelt, leek de verdediger van Overasselt deze keer toch echt te laat te stappen. Oosterbroek wist nog een keer ruimte te vinden voor een schot, maar miste concentratie en kracht na een zware wedstrijd. 

---

Daarmee eindigde de openingsdag van de competitie voor SCP en Overasselt in een terecht, maar vermakelijk gelijkspel. SCP, dat een gehavende selectie overhield aan de voorbereiding, toonde zich desondanks eensgezind en gaf goede hoop op een leuk seizoen in de 4e klasse dit jaar. Wij zien jullie graag weer op zondagen langs de velden staan om deze ploeg aan te moedigen. 

Tot ziens! 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!