Wout van Blijderveen, nieuwe seizoen trainer van het 1e van SCP

Wout van Blijderveen startte als aanvaller in de jeugdopleiding van N.E.C. maar speelde vanaf 1973 als centrale verdediger in het eerste elftal van de club. Uiteindelijk speelde Wout maar 2 seizoenen in het 1e team bij de Nijmeegse Eendracht Combinatie. Zijn eerste wedstrijd als 17-jarige in de basis was thuis tegen Ajax en zijn directe tegenstander was Johan Neeskens.

Na de degradatie van N.E.C. naar de eerste divisie speelde hij bij EVV Eindhoven, het huidige FC Eindhoven van 1975 tot 1982. Na bij FC Kleve, Quick 1888, beter bekend als Quick Nijmegen en Blauw Wit gespeeld te hebben ging hij aan de slag als trainer bij o.a. de jeugd van N.E.C., 8 jaar PTT Trajanus, 7 jaar NEC amateurs en 6 jaar Orion.

Bij Beuningse Boys heb ik de 19-1 een paar jaar getraind en het 2e elftal.

Allemaal clubs waar veel jeugd zat en hij de tijd kreeg om te bouwen.

Ik zoek altijd uitdagingen en van 2010 heb ik 7 jaar als clubmanager bij Union gewerkt.

“Het heeft bloed zweet en tranen gekost om de club uit Malden weer op het goede spoor te zetten. Ik heb daar ook in het seizoen 2012/2014 het eerste van vv Union onder mijn hoede gehad omdat de club degradeerde van de 3e naar de 4e klasse en de toenmalige trainer op laatste moment toch nog zijn koffers pakte. Wij hebben een heel nieuwe team gebouwd en ook de A-jeugd met Martijn Bartels doorgeschoven naar het 1e elftal.

Al 3 jaar ben ik in dienst bij vvOSC uit Oosterhout/Nijmegen als trainer/coach van selectieteams en belast met de doorstroming van de jeugd naar het 1e elftal, verbreekt daarmee het nog een jaar durende contract.

De tijd bij OSC is mooi geweest en ik heb weer zin en de ambitie om een 1e elftal te trainen en coachen.

Ik ben niet de mens om stil te zitten. Naast het trainerschap en het management van vv Union ben ik nu nog voorzitter van de Herenzitting Beuningen, begeleid ik ook ROC en CIOS studenten, was ik verantwoordelijk voor opzetten van G-voetbal 18+ en het damesvoetbal bij vv Union.

Tijdens mijn trainerschap was ik ondernemer in de Grafische industrie van een grote drukkerij in Nijmegen.

Sinds 2005 ben ik zelfstandig ondernemer met een marketing communicatie bureau.

Op dit moment ben ik bezig met het opstarten van de Wout Blijderveen Academie in samenwerking met Driestroom om jong volwassenen met een beperking te trainen als dagbesteding.

Ik heb er zin in om weer een team te bouwen en nog een kunstje te “flikken” met deze jonge uitdagende groep van SCP.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!