Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 35

Rietlanden 3
6576EA
OOIJ
tel. 024-6631564

Voor de tweede bekerwedstrijd in de seizoensopening reisde SCP afgelopen zondag af naar Ooij. Daar werd het opgewacht door SVO/VVLK, dat het afgelopen jaar promoveerde naar de vierde klasse. De klasse waar SCP sinds dit seizoen niet meer actief in is.

Eerste helft
De promovendus begon dan ook met het verwachte zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Met verzorgd veldspel voetbalde de Ooijse ploeg zich scherp door de verdediging heen. Frank Quanjer moest al in minuut één achter zijn tegenstander aan. De spits dreigde links, rechts en terug, waardoor SCP de weg immer gerade aus vergat te verdedigen. Uiteindelijk koos de atypische aanvaller met rugnummer 3 voor een lage voorzet, die ternauwernood door Rico Kramer weggewerkt kon worden.

Wat volgde was een duidelijk overwicht van SVO/VVLK. Met sterke voetballers in de as wist het SCP terug te dringen en, waar de groen-witten de bal wel hadden, te dwingen tot de lange bal. Het kwam dan ook uit het niets dat SCP een gigantische kans op de voorsprong kreeg. Quanjer verdedigde sterk en verlegde de bal naar het middenveld, waar Joël Willemsen werd ingespeeld. Die speelde diep op Bram Melchers die helemaal doorliep tot in de 16 en met een goed uitgevoerd schijnschot zijn man uitkapte. Hij legde breed op de ondertussen mee opgestoomde Quanjer, maar zijn benen hadden alle nauwkeurigheid verlopen: het schot ging over.

Enkele minuten later was het SVO/VVLK dat jammerlijk wél het net vond. Een lastige voorzet werd op de zestienmeterlijn knap gecontroleerd door 'de 3', die met een subtiele steekbal uit de draai de gehele laatste linie van SCP te kijk zette. De Ooijse nummer 5 kon vervolgens controleren en de bal achter keeper Rick Albers schieten.

SCP bleef zich focussen op de verdedigende organisatie en moest slechts speldenprikjes toestaan van SVO/VVLK. Hun spits brak nog eens door over links het strafschopgebied in, maar kon alleen maar naast het door Albers verkleinde doel punteren. SCP bleef loeren op kleine mogelijkheden en sloeg tien minuten voor de rust genadeloos toe.

Een overtreding op Yanick van de Velden, de eerste van velen op de middenvelder, werd bestraft met een vrije trap ongeveer 30 meter van het doel. Melchers draaide de bal met rechts goed in en vond bij de tweede paal Rik Baars. Die verraste de tegenstander door de bal opnieuw voor het doel te koppen, waar Willemsen het voorhoofd al had afgestofd om de gelijkmaker in alle rust binnen te knikken: 1-1.

Tweede helft
SVO/VVLK draagt die naam omdat het eind vorig seizoen de samenkomst van de twee respectievelijke clubs realiseerde. Gek genoeg leek het in de tweede helft inderdaad een geval van twee tegen één. SCP kwam nauwelijks nog in effectieve posities aan de bal en werd tot ver op de eigen helft teruggedrongen door een vloeiend voetballend SVO/VVLK. 'De 3', die de hele middag een ware plaag bleek, bracht de bal in de zestien waar de nummer 16 kwam aanvliegen om zijn gestrekte been nog tegen de bal te krijgen. Albers redde goed. De rebound werd echter direct teruggewonnen door SVO/VVLK, waarna nog een voorzet volgde, waar de slappe pols met sterke hand van Albers genoeg was om de bal uit de gevarenzone te volleyen.

Als SCP even rust aan de bal vond, was het voornamelijk ten kosten van Van der Velden: via vrije trappen en blessurebehandelingen. De middenvelder hinkte nog van een harde overtreding toen SVO/VVLK een megakans kreeg om de wedstrijd te beslissen. Jonny Kraaijveld verloor een "kopduel" van 'de 3', die het duel gezien het lengteverschil met zijn noppen aanging. Kraaijveld kon nog net zijn innerlijke schildpad ontwaken en zijn hoofd zijn shirt in trekken, maar de spits ging er wel met de bal vandoor. Hij stuitte echter, letterlijk, op de duikende Albers toen de aanvalsleider de keeper wilde omspelen. Albers had de bal, maar bleef wel liggen met veel pijn aan de borst.

De gehele tweede helft moest SCP zich beperken tot de deuren gesloten houden, maar een half uur voor tijd sloeg SVO/VVLK toch toe. En hoe. Rechtsback Tycho Smits, ingevallen voor Jesper Smit, werd van zijn positie gelokt. Daardoor kon de nummer 10 een hoge pass volledig vrij ontvangen en doorbreken over de linkerkant van het strafschopgebied. Enigzins onnatuurlijk liep hij de bal een klein pasje voorbij, waarna hij met zijn rechter binnenkant de bal precies in de verre kruising krulde: 2-1.

Twintig minuten voor tijd mocht de jonge reserve keeper Senn van Oijen zijn opwachting maken. Zo nat als hij achter de oren was, zo glibberig bleken zijn handschoenen ook nog. Een schot van heel ver leek makkelijk te vangen, maar glipte uit de handen van de doelman, die ook de rebound niet lekker onder controle kreeg en tot corner moest verwerken. Later in de wedstrijd herpakte Van Oijen - ook wel bekend als DJ Sennsation - zich prima en wist hij enkele verdekte schoten van SVO/VVLK zelfverzekerd tegen te houden.

De echte Sennsation gebeurde echter aan de andere kant van het veld, waar SCP met een waar slotoffensief bezig was. Een iets te korte terugspeelbal werd net niet voor de keeper weggetikt door een jagende Jarno Smits. Het meegereisde publiek werd nog echt in extase gebracht met wat op een late gelijkmaker leek. Een verre inworp van Rik Baars werd weggekopt en opgepikt door Jonny Kraaijveld, die speelde Van der Velden aan in de as, die op zijn beurt een mooie steekpass gaf op de doorgelopen Baars. Vanaf rechts in de zestien gaf Baars een harde lage voorzet, die via de voet van een verdediger en de Wang van Willemsen in het doel belandde. De scheids, niet onbegrijpelijk gezien Willemsen zijn hoog opgetrokken arm, meende jammer genoeg een handsbal te hebben gezien van de spits. Het doelpunt werd dan ook afgekeurd, waardoor SCP toch verloor.

Zondag sluit SCP het bekertoernooi, waar zeker geen vervolg aan zal komen, af met een thuiswedstrijd tegen SV Nijmegen. Op die dag vindt ook de jaarlijkse Vrienden- en Familiedag plaats op sportpark Schravenhof. We rekenen er dus op massale steun te ontvangen voor Ons Ûrste en nog belangrijker: dat we er met zijn allen een gezellige dag van maken!