Datum

6 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na de knappe comeback tegen de Trekvogels hoopte SCP afgelopen zondag een positief vervolg aan het bekeravontuur te kunnen geven. In Afferden wachtte Victoria om de tweede wedstrijd af te werken. De eerste wedstrijd won Victoria met 4-2, thuis tegen de Bataven. Ook die club hoopte dus op een goede voortzetting.

SCP was van begin af aan eigenlijk niet bij machte om het Victoria erg moeilijk te maken. Er werd niet genoeg druk naar voren gezet, waardoor de achterste linie kwetsbaar was wanneer de ballen eroverheen vlogen. Dat Victoria hier meermaals niet secuur genoeg in was, was de voornaamste reden van balans in het begin van de wedstrijd.

Het was de club uit Afferden die als eerste een doorbraak wist te forceren. Op links brak Joep Lepoutre door die met een hoge voorzet zijn spits vond bij de tweede paal. De bal zijlde over Keeper Aiko Sonneveld en verdediger Eli Wuarbanaran heen en kon makkelijk worden binnengeknikt.

Victoria liet vervolgens SCP aan de bal en wachtte ze op eigen helft op. Toen de bal werd terugveroverd bouwde zij steeds rustig op tot er een moment was om de bal over de verdediging te leggen. SCP had het moeilijk de ruimte die achter hen lag te verdedigen, waardoor Victoria steeds weer gevaarlijk wist te worden.

Voor rust wist Victoria nog de 2-0 te scoren. Opnieuw viel een bal dreigend achter de verdediging, Sonneveld kwam nog uit om het ergste te voorkomen maar was niet op tijd bij de bal. De in de steek gelaten doelman zag vervolgens de Victoria-aanvaller de bal in een leeg doel schuiven.

In de tweede helft wist SCP iets meer druk vooruit te zetten en werden en vooral kansen gecreëerd uit dode spelmomenten. Van Buuren schoot een vrije trap over, Bram Oosterbroek schoot er een net naast de paal. Tegen het eind van de wedstrijd leverde Lars Mimpen nog een goede voorzet op Jesper Smit, die zijn kopbal niet op doel wist te sturen.

En als 'ie aan de ene kant niet valt, dan gaat de oudste voetbalwet op: Na een lange bal, waar SCP nog hoog stond, wist Boy de Swart door te breken. Een op een met keeper Sonneveld bleef de nummer 10 van Victoria erg kalm en plaatste de bal diagonaal langs de doelman om de eindstand van 3-0 op het scorebord te zetten.

De laatste bekerwedstrijd, tegen Batavia, lijkt van de baan. Omdat Batavia afgelopen zondag schijnbaar niet kwam opdagen bij de wedstrijd tegen Trekvogels, zijn zij naar verluid door de KNVB uit het bekertoernooi gehaald. Desondanks denken beide ploegen eraan om de wedstrijd in  vriendschappelijke sferen doorgang te laten vinden.