SCP en Trekvogels delen punten in sensationele bekeropening

Datum

30 augustus 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

In de naweeën van de zomerdagen mochten we afgelopen zondag het seizoen officieel aftrappen met de eerste bekerwedstrijd. SCP, dat zichzelf terugvindt in een poel met Trekvogels, Batavia en Victoria, startte het bekertoernooi thuis tegen de eerstgenoemde tegenstander. De Trekvogels deden het vorig jaar absoluut niet onverdienstelijk, daar zij de campagne in de 3e klasse leken te gaan belonen met promotie, voordat de Coronacrisis als een vliegtuigmotor door de vogelvlucht heenraaste. Hoe dan ook beloofde deze tegenstander zware weerstand te bieden aan het vorig jaar kwakkelende SCP.

Nieuwe Trainer Wout van Blijderveen werd tevreden langs de lijn gesignaleerd, kijkend, analyserend hoe zijn formatie het ervanaf bracht tegenover een sterkere tegenstander. De Trekvogels hadden het dominantere spel, maar SCP verdedigde georganiseerd en wisten bij vlagen leuke combinaties te maken tussen de linies door. Trekvogels was vooral gevaarlijk vanaf de rechterkant, waar via goede steekballen steeds de snelle rechtsbuiten werd weggestuurd. Voorzetten werden frustrerend genoeg voor de Nijmegenaren steeds in de kiem gesmoord.

Halverwege de eerste helft was het dan toch raak. Een vrije trap werd weggegeven op de rechterpunt van het 16-metergebied. De nummer 10 van Trekvogels wist met zijn puntgave linker de bal over de muur laag in het doel te krijgen, een traptechniek die doelman Tom Huisman te machtig was.

Ondanks de tegenslag bleef SCP zich aan het plan houden en georganiseerd wachten op een misstap. Het leverde weinig spectaculaire momenten op, maar gaf de Puiflijkse ploeg vertrouwen om de tweede helft iets te gaan creëeren. De kleedkamer werd dan ook opgezocht met 0-1 op het scorebord. Alhoewel, het mentale scorebord. De matrixborden van SCP bleven wegens technische storing op de brilstand steken.

-

De tweede helft bracht in eerste instantie hetzelfde beeld op. SCP bleef kantelen tegenover een fijn voetballende tegenstander, die makkelijk de vrije mensen kon vinden en via scherpe steekpasses gevaarlijk was. Juist op het moment dat SCP iets vaker ruimte begon te vinden om de weg naar voren in te zetten, wist Trekvogels een nieuwe mokerslag toe te dienen: Een hoge corner waaide over de uitkomende Huisman heen, waarna een ietwat gelukkige kopbal door de benen van Rico Kramer bij een Trekvogel belandde. Deze speler reageerde attent en kopte de bal tussen Frank Quanjer en Milan Koppers het keeperloze doel in.

Even later leek de wedstrijd beslist, toen Youp Oosterbroek in alle ijver zijn man in te halen de tegenstander omver liep in het strafschopgebied. De scheids kon niets anders dan een penalty toekennen. Doelman Huisman werd de verkeerde hoek ingestuurd en de penalty strak achter de paal binnengeknald. 0-3.

Waar het vorig seizoen nog wel eens anders verliep, bleef SCP vertrouwen houden in het afgesproken systeem. Zij bleven geduldig en zette op gepaste momenten druk om een kansje te creëren. Die kans leek te komen toen de nummer 16 van Trekvogels slecht aannam en de bal achterin verloor aan Kevin van Buuren. Die gaf uiteindelijk echter een slechte pass op Martijn Noordermeer, waardoor weer een kostbaar moment verloren ging.

Intussen begon Trekvogels tekenen van arrogantie te vertonen, met af en toe wat lacherige opmerkingen over de onmacht van hun tegenstander. Totdat Bram Oosterbroek een lach op de SCP-gezichten toverde. Een lange bal op de nummer 10 werd niet goed verwerkt door de keeper en vloog hoog de lucht in. Oosterbroek signaleerde snel waar het speeltuig heenvloog, bedacht zich geen moment en lobde de dalende bal met een subtiele linkervoet-beweging in één keer het doel in.

Vanaf dat moment wist SCP, waar het vorig jaar nogal eens aan conditie schortte, de duimschroeven nog eens aan te draaien. Pittige duels werden uitgevochten in de hoop nog wat onzekerheid te creëren bij de tegenstander. Opnieuw was het Bram Oosterbroek, die ditmaal over rechts werd weggestuurd, die een hoofdrol speelde. Hij worstelde zich letterlijk langs zijn tegenstander en gaf met een laatste krachtsinspanning de bal met links voor. Die werd door een hoop benen gemist, maar Eli Wuarbanaran wist precies waar de bal zou belanden en tikte met buitenkant rechts van dichtbij binnen. 2-3!

Ondanks dat de tijd begon te dringen, bleef SCP controlerend spelen alsof het minuut 10 van de wedstrijd was, wachtend op dat ene moment. Toen de scheids aangaf dat er nog anderhalve minuut te spelen was, ging SCP schreeuwend en rennend ten strijde. Met hoog druk zetten wonnen ze de bal en brachten ze deze nog eens naar de helft van Trekvolgels. Daar ging debutant Tjerk van Zagten het luchtduel aan, waarin hij omver werd gesprongen door zijn tegenstander.

Als kers op de taart schoot Bram Oosterbroek, om zijn Man of the Match-performance te completeren de vrije trap van 25 meter strak onder de lat. De keeper was kansloos en SCP barstte in luidruchtig juigen uit.

Ondanks dat de Trekvogels de stralende zon tegemoet leken te vliegen, trokken ze toch aan het kortste eind. Complimenten aan SCP voor deze sensationele comeback, waardoor het dit seizoen ongeslagen begint op het eigen nest.