Poelsestraat 52
6687BJ
ANGEREN
tel. 026-3251844

Aan de laatste keer dag SCP uit bij Angeren speelde, kleefde geen fijne herinneringen. De toenmalige koploper van de competitie, die later werd stilgelegd vanwege Corona, was oppermachtig en won gemakkelijk met 5-0. SCP moest zich van een andere kant laten zien. Hoe dat ging? Lees je hier.

Zoals in de lijn der verwachting lag, greep Angeren direct een veldoverwicht. Zowel in de korte combinatie door het midden, als met lange ballen richting de vleugels, wist het team zich vast te grijpen in een verdedigend ingesteld SCP. Al vroeg ontstond de eerste dreiging; keeper Rick Albers moest redding blijven op een lage harde voorzet van rechts, een hoge voorzet van rechts werd overgekopt door de Angeren-spits.

SCP wist daarentegen vanuit een solide verdediging gevaar te stichten in de counter. Jarno Smits passeerde zijn man over links en gaf een voorzet, die jammer genoeg over het strafschopgebied heenzijlde. Even later gaf Bram Melchers een voorzet vanaf rechts die op de rand van het zestienmetergebied werd gestopt door een gestrekte arm. De scheids kende echter geen vrije trap toe aan SCP.

Angeren, dat steeds moeilijker door de groene muur brak, kreeg voor rust nog een kans uit een vrije trap. De nummer 10, die over een uitstekende trap bleek te beschikken, schoot van ver net over het doel. Even later volleerde diezelfde middenvelder een weggekopte corner in één keer richting het doel, ook nu net boven de lat.

Tweede helft
Waar SCP graag meer van het eigen spel wilde laten zien, liet Angeren dat ook in de tweede helft niet toe. Het verschil met de eerste helft was alleen dat de ban al vroeg gebroken was. Een voorzet vanaf links was buiten bereik van Albers handen en zijn verdedigers en werd door de Angerse spits bij de tweede paal ingekopt. Met een grote boog vloog de bal opnieuw over de volledige SCP-defensie en -doelman heen in de verre hoek.

Waar Angeren hoopte meer ruimte te krijgen om hun doelpuntentotaal uit te breiden, was het SCP dat na een minuut al iets terugdeed. Na een weggewerkte aanval kreeg Youp Oosterbroek de bal halverwege de helft van de tegenstander op links. Zijn vroege voorzet richting het strafschopgebied werd door een vliegende Berry Nijs schitterend binnengekopt. Van een meter of 14 vloog zijn kopbal over de keeper in de verre hoek.

Even later werd de wedstrijd bepaald door iets heel vervelends. In een poging de bal weg te werken landde Jowin Roos verkeerd op zijn rechterbeen. De schreeuw die daarop volgde beloofde niks goeds en het blijkt dat de aanvaller een zeer ernstige knieblessure op heeft gelopen, waardoor hij dit jaar waarschijnlijk niet meer in actie zal komen.

Enigszins aangedaan door de blessure van Roos moest SCP toch proberen een mooi resultaat te halen. Maar, alsof het nog niet erg genoeg was, scoorde Angeren direct uit de corner die voortkwam uit Roos zijn poging tot wegwerken (en blessure). De strakke voorzet werd bij de eerste paal diagonaal ingekopt: 2-1.

Angeren leek direct nog een goal te maken. Een voorzet van links werd bij de tweede paal nog eens teruggelegd met het hoogd. De aanvaller van Angeren kon vanaf 5 meter binnentikken, maar met een hangend been wist de kansloos ogende Albers fantastisch te redden.

Lang kon hij SCP niet in de wedstrijd houden. Angeren reageerde dodelijk als altijd, op balverlies van Melchers op eigen helft. Met een hakje, lage voorzet en nog eens een tikkie terug kon de nummer 10 van Angeren het hoekje uitkiezen en de 3-1 binnenschieten.

Later moest het verslagen SCP ook nog de 4-1 incasseren. Opnieuw uit een corner. De bal werd in eerste instantie nog weggekopt, maar de rebound werd opgepikt en opnieuw voorgegeven. Toen niemand zich voor die voorzet meldde, kon de achteraan wachtende linksvoor de bal richting doel volleren, die door de menigte heen keeper Albers passeerde.

Al met al wist SCP zich aardig te meten met Angeren, maar standaardsituaties deden de ploeg de das om. Trainer Wout van Blijderveen toonde zich hoopvol tegenover de Gelderlander: 'Angeren is sterk en slim. Mijn verjongde ploeg zit in de groei en komt er wel', zei de trainer.