SCP 1 gaat eervol ten onder tegen Dio '30 1 in de strijd om de beker

Datum

17 september 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Puiflijk, zondagmiddag 17 september. Na een zeer succesvolle voorbereiding staan onze mannen, dit seizoen voor het eerst onder leiding van hoofdtrainer Gerard van Zwam, vandaag tegenover Dio '30 1 in de derde en laatste bekerwedstrijd in de poulefase. SCP won eerder van zowel SDOO 1 als DSZ 1 en staat hiermee op 6 winstpunten. Dio '30 won deze duels echter ook maar tikte tegen SDOO één doelpunt meer binnen dan SCP. Waar Dio vandaag dan ook genoeg heeft aan een gelijkspel, moet SCP de volle 3 punten pakken om eerste te worden in de poule en hiermee een ronde verder te komen in de beker. Nieuwkomers Berry Nijs, Kevin van Buuren, Eli Wuarbanaran en Joel Willemsen zullen vanmiddag extra fanatiek ten strijde trekken. Want waar deze vier talenten afgelopen jaar nog voor de rood-witten uitkwamen, hebben zij dit seizoen de overstap naar SCP gemaakt. Zij kunnen vandaag dan ook aan zowel de DIO als SCP supporters laten zien dat deze overstap de juiste is geweest! Niet alleen een klassieke derby tussen Puiflijk en Druten, maar een waardige poule finale met hopelijk veel spanning & sensatie!

Dio zette meteen de toon in de eerste vijf minuten van de wedstrijd. Waar SCP wat afwachtender startte, ging Dio direct vol in de aanval, maar zowel hun eerste corner als de vrije trap die hierna volgde werden keurig gestopt door keeper Oscar van Wezel. Na krap een kwartier voetballen kwam Dio al op voorsprong: de eerste twee schoten wist Van Wezel weer te stoppen, het derde schot op rij belandde helaas alsnog binnen de palen: 0-1. SCP kreeg kort hierna één van hun eerste echte kansen van de wedstrijd, een mooie vrije trap viel helaas nèt buiten het kop-bereik van Sonny Vissers. Dio bleef aanvallend wat feller dan SCP, al wist de verdediging van SCP veel van hun aanvalspogingen al vroeg de kop in te drukken. Na een half uur voetballen kwam ook SCP los en bracht de wedstrijd hiermee wat meer in balans. Een mooie voorzet van Bram Oosterbroek in een poging de stand weer gelijk te trekken werd onderschept door de verdediging van Dio. In de 32e minuut werd Eli Wuarbanaran, die na een blessure nog niet volledig hersteld was, gewisseld voor Jowin Roos. SCP gaf Dio in het laatste kwartier van de eerste helft weinig kansen meer. Ruststand: 0-1.

De tweede helft startte Youp Oosterbroek in plaats van aanvoeder Michael Zuidhoek. Joel Willemsen zag zijn goede kans op de gelijkmaker helaas nèt over de lat getikt worden door de Drutense keeper. Na deze kans creëerde SCP wat mooie kansen achter elkaar: Sonny Vissers opende de aanval maar Kevin van Buuren was nèt te laat om de bal binnen te tikken. Ook Youp Oosterbroek gaf via Berry Nijs een prachtvoorzet aan Bram Oosterbroek, maar Oosterbroek kreeg de bal helaas niet tussen de palen geschoten. Youp Oosterbroek werd vervolgens twee keer kort achter elkaar getackled, waarvoor beide Dio verdedigers dan ook met geel bestraft werden. Kevin van Buuren kreeg de bal goed voor zijn voeten, maar schoot helaas bij de keeper in de handen. Aan de andere kant van het veld was het Oscar van Wezel die alweer een mooie redding bracht. De scheidsrechter trok zijn derde gele kaart van de dag voor een overtreding van Bram Oosterbroek. Een aanval van Berry Nijs, lekker snel & fel in de voorhoede van SCP, werd helaas onderschept door de keeper. Aanval Dio over. In de 65e minuut wisselde trainer Gerard van Zwam Marvin Derks voor Rik Baars. Een mooie aanvalspoging van Joel Willemsen werd helaas alweer afgefloten voor vermeend buitenspel. In de 70e minuut verdubbelde Dio hun voorsprong met een schot in de verre hoek: 0-2. In een poging SCP dat verdiende doelpunt te bezorgen creëerde SCP  de ene doelpoging na de andere, maar helaas was een doelpunt ze vandaag écht niet gegund. Bram Oosterbroek opende de aanval, waaruit een corner volgde. Genomen door Kevin van Buuren was het Sonny Vissers die de corner probeerde binnen te koppen, waarna de bal via de keeper voor de voeten van Youp Oosterbroek kwam. Zijn afstandsschot ging net over. Berry Nijs zag zijn doelpoging op aangeven van Rik Baars in de handen van de keeper belanden. Een verre uittrap van Oscar van Wezel op Rik Baars eindigde in een hard schot van Joel Willemsen, die het doel maar nèt miste. Het mooie 1-2tje tussen Vissers en Baars werd uiteindelijk gestopt door de keeper. Aan de andere kant van het veld wisten Frank Quanjer, Kevin van Buuren en Jowin Roos meerdere aanvalspogingen van Dio keurig te onderscheppen. Vlak voor tijd wist Dio echter alsnog door de laatste linies te breken en met weer een fraai schot in de verre hoek de eindstand op 0-3 te brengen.

Helaas stopt het bekeravontuur hier voor SCP, maar met deze mooie, brede selectie kunnen ze dit seizoen alleen maar gaan knallen!

Aankomende zondag speelt SCP de allereerste competitiewedstrijd tegen DIOSA, uit in Balgoij om 14.30 uur.

Meer foto's van de wedstrijd vind je hier!