Datum

29 april 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Puiflijk, zondagmiddag 29 april. Vandaag staat SCP voor het eerst dit seizoen tegenover Achilles '29. De ploeg uit Groesbeek won afgelopen week met maar liefst 4-0 van Niftrik en staat momenteel op een 9e plaats. SCP speelde in Batenburg met 0-0 gelijk tegen Batavia en deelt de 4e plaats met Nijmegen. Zondag 20 mei staan SCP en Achilles alweer tegenover elkaar, dan spelen ze uit in Groesbeek. Maar eerst mogen beide ploegen vandaag strijden om de overwinning én die 3 punten!

De wedstrijd begon met een mooie voorzet van aanvoerder Michael Zuidhoek op Youp Oosterbroek, maar deze werd gepakt door de Groesbeekse keeper. Een tegenaanval van Achilles werd gestopt door keeper Oscar van Wezel. Ook een tweede doelpoging werd onderschept door Van Wezel. Kevin startte een aanvalsactie, gaf voor op Youp Oosterbroek die weer doorpasste naar Zuidhoek, hij miste helaas net de bal. Een verre ingooi van Rik Baars belandde via Bram Oosterbroek voor de voeten van Kevin van Buuren, hij kon helaas niet gevaarlijk worden. En schot van Bram Oosterbroek ging helaas naast het Groesbeekse doel. Het schot van Van Buuren ging vervolgens hoog over. Een tegenaanval van Achilles werd knap geblokt door Sonny Vissers, hun volgende doelpoging ging over. Joel Willemsen kopte uit een vrije trap van Kevin van Buuren naast het doel van Achilles. Bij een vrije trap van Rik Baars werd Bram Oosterbroek neergehaald, waardoor SCP een tweede vrije trap werd toegekend, Oosterbroek nam hem vervolgens zelf, zijn schot werd weggekopt door de achterhoede van Achilles. In de 26e minuut belandde uit een rommelige corner van Achilles een fel schot binnen de Puiflijkse palen: 0-1. SCP ging direct vol in de aanval, maar het schot van Bram ging helaas over. Een aanval van Achilles werd onderschept door Rik Baars. Achilles speelde sterker en gerichter dan SCP. Een schot van Groesbeek wist Oscar van Wezel knap weg te stoten. 10 minuten voor tijd forceerde Eli Wuarbanaran een corner, helaas kon SCP hieruit niet gevaarlijk worden. Bram Oosterbroek speelde terug op Oscar van Wezel, die bouwde over links op via Youp Oosterbroek naar Michael Zuidhoek, zijn schot werd helaas geblokkeerd door de verdediging van Achilles. Een schot op doel van Achilles werd gered door Sonny Vissers. De laatste 5 minuten voor rust waren de verzorgers van beide ploegen even spitsuur: Eli Wuarbanaran kwam in een kopduel met een speler van Achilles, die geblesseerd bleef liggen. Bram Oosterbroek had een tand door zijn lip en het been van Joel Willemsen moest even rechtgezet worden. Een mooie aanvalsactie van Youp Oosterbroek, Eli Wuarbanaran en Sonny Vissers werd uiteindelijk onderschept door Achilles. Een verre ingooi van Rik voor het doel van Groesbeek kon Sonny Vissers nèt niet bereiken. Achilles counterde en ging razendsnel richting het doel van Oscar van Wezel, hun aanval werd knap onderschept door de verdediging van SCP. Dit leverde Achilles een corner op, die door een Groesbeekse aanvaller over werd gekopt. SCP had nog twee mooie kansen op een gelijkmaker, helaas konden beide pogingen niet verzilverd worden. Ruststand: 0-1.

Nog geen 4 minuten na het startsignaal van de 2e helft maakte Achilles helaas de 0-2. SCP ging weer vol in de aanval, maar Achilles counterde weer, hier kwam SCP gelukkig wel goed weg. Een vrije trap van Achilles werd goed weggekopt door Rik Baars, een volgende vrije trap ging naast. Een vrije trap van SCP werd helaas weggekopt door Groesbeek. Sonny Vissers kreeg 'm goed voor op aangeven van Frank Quanjer, maar zijn kopbal werd helaas gevangen door de keeper van Achilles. In de 64e minuut werd Eli Wuarbanaran gewisseld voor William van den Akker. Een aanval van Achilles werd onderschept door Rik Baars, die gaf de bal mee aan Joel Willemsen. Willemsen werd op zijn beurt weer onderschept door Achilles. Groesbeek counterde, maar Oscar van Wezel wist hun aanval te stoppen. Uit een ingooi van Remy Heijnen schoot Michael Zuidhoek over. Uit een corner van Bram Oosterbroek schoot William van den Akker vervolgens naast. Het volgende schot van Van den Akker werd gevangen door de Groesbeekse keeper. Een aanval van Achilles werd onderschept, waarbij Sonny Vissers werd neergehaald. Een aanval van Achilles werd gestopt door Youp Oosterbroek en Oscar van Wezel. Een schot van Joel Willemsen werd gepakt door de keeper van Achilles. Zijn volgende schot, op aangeven van Michael Zuidhoek, was echter wèl raak: 1-2 in de 74e minuut. De tegenaanval van Achilles werd onderschept door William van den Akker. Bram Oosterbroek moest het vandaag weer flink bezuren en werd regelmatig getackeld, waarbij zowel de nr. 14 als nr. 19 door de scheidsrechter met een gele kaart werden bestraft. Tijdens een kopduel tussen Frank Quanjer en een Groesbeekse aanvaller raakte de Groesbeker geblesseerd aan zijn hoofd. Een corner van Achilles werd goed weggekopt door Kevin van Buuren, een ingooi werd vervolgens weggewerkt door Youp Oosterbroek. In de 84e minuut krulde een speler van Achilles zijn vrije trap in de rechterhoek: 1-3. Een kopbal van Sonny Vissers belandde in handen van de keeper. Ook de kopbal van Joel Willemsen belandde in handen van de keeper. Een aanval van Vissers werd onderschept door de Groesbeekse verdediging. Bram Oosterbroek raakte geblesseerd nadat hij weer werd neergehaald. Een hard schot van William van den Akker belandde helaas in handen van de keeper van Achilles. Ook het schot van Rik Baars belandde in handen van de keeper. In de 89e minuut werd Bram Oosterbroek, die teveel last had van zijn voet, gewisseld voor Marvin Derks. Een schot van Achilles belandde in handen van Oscar van Wezel, een fraai schot van Sonny Vissers ging net over het Groesbeekse doel. Michael Zuidhoek werd geduwd, waardoor de scheidsrechter SCP een vrije trap toekende. Deze werd genomen door Kevin van Buuren, maar belandde helaas in de muur. SCP kreeg nog verschillende mooie kansen, waaronder een kopbal van Remy Heijnen die helaas over ging, maar het mocht vandaag gewoon weer niet zo zijn! Eindstand: 1-3.

Volgende week maar weer nieuwe kansen! Dan spelen de mannen van Gerard van Zwam om 14.30 uur uit tegen Niftrik!

Meer foto's van de wedstrijd vind je hier!