SCP1 blijft in het spoor van Roda '28 1 na overwinning op WVW 1

Datum

18 februari 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Puiflijk, zondagmiddag 18 februari. Na het teleurstellende verlies twee weken geleden tegen DIOSA én een weekje carnaval staat SCP vandaag tegenover WVW. De ploeg uit Weurt staat momenteel op een gedeelde zesde plaats, nadat ze twee weken geleden met 0-2 wonnen van Overasseltse Boys. SCP is teruggezakt naar een gedeelde derde plek, en dus zullen de mannen van Gerard van Zwam vandaag extra gebrand zijn op een overwinning.

De uitwedstrijd in Weurt was een pittige. WVW kwam in de 65e minuut op voorsprong, maar Joel Willemsen trok nog geen twee minuten later de stand alweer gelijk. Nóg een minuut kwam SCP zelfs op voorsprong na een vrije trap van Kevin van Buuren. Een kwartier voor tijd kwam Weurt via een toegekende penalty weer op gelijke hoogte met SCP en in de 90e minuut schoot WVW-er Tees van de Rijk helaas de 3-2 binnen. Vandaag zal SCP zich dan ook absoluut willen revancheren!

En of ze dat deden!

Nadat er allereerst een minuut stilte in acht werd genomen wegens het overlijden van SCP-er vanaf de oprichting én erelid Cees van der Zandt, deelde SCP al binnen 3 minuten de eerste klap uit aan WVW. Uit een schitterende voorzet van Jowin Roos schoot Eli Wuarbanaran SCP op voorsprong: 1-0. De Weurtse tegenaanvallen werden goed opgevangen door de verdediging van SCP. Een afstandsschot van aanvoerder Michael Zuidhoek werd nèt gepakt door de keeper van WVW. Een aanval van Weurt gaf even een spannend moment voor het doel van keeper Oscar van Wezel, maar Van Wezel wist samen met zijn sterke verdediging de aanval af te wenden. Michael Zuidhoek vuurde weer een afstandsschot af, maar ook dit schot werd helaas weer gepakt door de keeper van WVW. Wat gerommel achterin creëerde een kans voor Weurt, maar deze bal ging hoog over. Een volgende aanval van Weurt werd weggetikt door Van Wezel, waarna Weurt nogmaals een doelpoging deed, maar dit schot belandde tegen de paal. Een vrije trap van WVW werd vervolgens mooi weggekopt door Rik Baars. Bram Oosterbroek werd ondertussen stevig tegen de grond gewerkt. Dit leverde een vrije trap op net buiten de 16, die Oosterbroek werkelijk fantastisch om de muur heen krulde. Helaas werd zijn schot nèt door de Weurtse keeper weggetikt. Een volgende vrije trap, ditmaal van Rik Baars, belandde in de muur van WVW. Vooral Bram Oosterbroek en William van den Akker hadden het vandaag zwaar te verduren en moesten heel wat overtredingen en vuil spel incasseren. Een schot van Joel Willemsen werd gepakt door de keeper van WVW. Frank Quanjer stond aan de overzijde zijn mannetje en stond goed en stevig te verdedigen. De kopbal van Rik Baars uit een corner van Bram Oosterbroek werd nèt gepakt door de keeper van WVW. Na nog een paar schoten op het Weurtse doel floot de scheidsrechter af. Ruststand: 1-0.

Eli Wuarbanaran wist in de 1e helft binnen 3 minuten na het fluitsignaal te scoren, in de 2e helft flikte die dit kunstje gewoon nog een keer! In de 48e minuut schoot Jowin Roos op doel, de keeper van WVW wist deze echter nèt weg te tikken, waarvan Wuarbanaran kon profiteren en de bal slim binnenschoot: 2-0. SCP bleef ook in de 2e helft lekker fel en stevig aanvallen. Vlak na zijn tweede doelpunt werd Eli Wuarbanaran gewisseld voor Lars Mimpen. Een corner van Bram Oosterbroek kon Frank Quanjer helaas nèt niet bereiken. Oosterbroek gaf vervolgens een mooie voorzet op Joel Willemsen, maar Willemsen schoot net naast het Weurtse doel. In de 56e minuut wist Jowin Roos, die al medeverantwoordelijk was voor zowel de 1-0 als 2-0, zich keurig vrij te spelen en de keeper te passeren: een verdiende 3-0 Bij Weurt gingen de koppies inmiddels steeds meer hangen en het was dan ook niet gek dat de trainer binnen 5 minuten alle drie zijn wissels gebruikte. Frank Quanjer kopte uit een verre vrije trap maar nèt naast. Joel Willemsen liep zich ondertussen langs de lijn schitterend vrij en gaf een prachtige voorzet, helaas kon zijn zeer fraaie actie niet omgezet worden in een doelpunt. Een zware overtreding op William van den Akker werd helaas niet gezien door de scheidsrechter. Een harde vrije trap van Rik Baars belandde weer in de muur. Een tegenaanval van WVW ruimde Baars vervolgens net voor het Puiflijkse doel hoog weg. Weurt werd naarmate de wedstrijd volgde wat aanvallender, maar Oscar van Wezel had alweer een fraaie redding en ook het afstandsschot wat hierop volgde, wist hij keurig te stoppen. Youp Oosterbroek verliet in de 63e minuut met kramp het veld, Jasper Lelivelt nam zijn plaats in. Een schot van Lars Mimpen ging nèt naast het Weurtse doel. In de 75e minuut benutte trainer Gerard van Zwam zijn 3e en laatste wissel en koos voor Joost Heijnen op de plek van Jowin Roos. Heijnen gaf direct een mooie voorzet op Rik Baars, Baars zag zijn kopbal helaas vol op de lat belanden. Een speler van Weurt wist de volgende aanval van Lars Mimpen en Frank Quanjer nog nèt van de doellijn te halen. De WVW-er die de 1-op-1 tegenaanval inzette was geen partij voor Oscar van Wezel, die de aanval weer fraai wist te onderscheppen. Ook de aanval hierna werd keurig gepakt door Van Wezel. Direct daarna brak er weer een speler door de verdediging, die ook 1-op-1 voor Van Wezel uitkwam. Hij wist Van Wezel helaas te passeren: 3-1. In blessuretijd kregen zowel Marvin Derks als de nummer 13 van WVW nog een gele kaart gepresenteerd na een van meerdere opstootjes vanmiddag.

Na deze mooie en dik verdiende overwinning speelt SCP aankomende zondag om 14.30 uur uit tegen Nijmegen.