Datum

11 maart 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Overasselt, zondagmiddag 11 maart. Afgelopen week werden alle competitiewedstrijden in de 4e Klasse E afgelast vanwege het winterweer. Aan de week dáárvoor denken we maar liever niet meer terug, toen verloor SCP met 4-1 van Nijmegen. Ook Overasseltse Boys verloor dat weekend, met 3-1 van Achilles '29. SCP is teruggezakt naar een 4e plaats, maar heeft nog aansluiting met de top 3. Overasselt staat vast op een 13e plaats en zal heel hard aan de bak moeten om directe degradatie te ontlopen. Thuis won SCP met 3-1 van Overasselt, waarbij Joel Willemsen voor één doelpunt tekende en Rik Baars de andere twee goals erin knalde. Is de overwinning vandaag weer voor SCP of kunnen de Boys kostbare punten verdienen voor Overasselt?

Voordat de wedstrijd begon, werd er een minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van SCP-er en jarenlange vrijwilliger Ton Zegers.

Het spel begon wederzijds erg onrustig. Een schot van Bram Oosterbroek ging naast, Jowin Roos kon een mooie aanval opbouwen maar helaas geen aanvaller bereiken, een voorzet van Rik Baars op Roos werd onderschept door de achterhoede van Overasselt. SCP begon naarmate de wedstrijd vorderde wel iets meer druk te zetten en was dan ook aanvallender aan het spelen dan Overasselt. Overasselt verdedigde op hun beurt sterk. Een aanval van de Boys werd goed gestopt door keeper Oscar van Wezel. Jowin Roos bouwde over links regelmatig mooie aanvallen op, helaas wisten de aanvallers hier niet voldoende van te profiteren. Een mooie voorzet van Lars Mimpen op Bram Oosterbroek werd weer onderschept door de verdediging van Overasselt. SCP ontbrak het vandaag aan scherpte en overtuiging, al waren er een paar spelers die op veel plaatsen sterk aanwezig waren, zoals Remy Heijnen. Roos gaf weer een mooie voorzet, ditmaal op Eli Wuarbanaran, helaas kon hij niet gevaarlijk worden. Alweer een mooie voorzet van Roos, maar weer geen actie voorin. Een schot van Overasselt ging vervolgens ver naast het doel van keeper Van Wezel. Een kopbal van Joel Willemsen werd gepakt door de Overasseltse keeper. En alwéér een mooie voorzet van Jowin Roos waar geen aanval uit voortkwam. Een voorzet van Frank Quanjer op Bram Oosterbroek werd gestopt door de keeper van Overasselt. Een prachtige aanval van Youp  Oosterbroek, die vandaag ook weer sterk stond te verdedigen, werd onderschept. In de 65e minuut werd Lars Mimpen gewisseld voor Joost Heijnen. Een schot van Remy Heijnen werd gepakt door de keeper van Overasselt. Een verre vrije trap van William van den Akker op Rik Baars werd gepakt door de keeper. SCP wist het doel van Overasselt één keer te vinden, maar helaas werd hierbij de keeper geraakt en werd het doelpunt niet geteld. In de 85e minuut werd Bram Oosterbroek gewisseld voor Marvin Derks. Een knoepert van een vrije trap van Rik Baars belandde helaas op de lat en ook de twee vrije schoppen daarna krulde hij fraai richting doel, maar werden gestopt door de keeper van Overasselt . In blessuretijd offerde Frank Quanjer zich op door een doorgebroken speler neer te halen en zo een eventueel tegendoelpunt in die gevaarlijke laatste minuten van de wedstrijd te voorkomen. Een rode kaart, maar wèl een mooi staaltje team-spirit! En, ondanks alles, toch één punt! ;-)

Vandaag heb ik helaas nog steeds geen actiefoto's kunnen maken. Hopelijk kan ik vanaf volgende week (letterlijk) mijn camera weer vasthouden! :-)

Aankomende zondag speelt SCP thuis tegen SCE om 14.00 uur. SCE is de huidige koploper in de 4e klasse E en dit belooft dan ook een héle spannende wedstrijd te worden! Hopelijk kunnen de mannen van trainer Gerard van Zwam zich herpakken en weer spelen zoals ze de eerste helft van het seizoen speelden, als een lekker vrij, sterk, fel en hecht  team!