Datum

15 april 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Puiflijk, zondagmiddag 15 april. Vandaag op de planning: de derby SCP1 - Victoria '25 1. SCP verloor afgelopen week met 6-0 van Roda '28 1 en is teruggezakt naar een 5e plaats op de ranglijst. Ook Victoria verloor, met 2-4 van Batavia, en had tot op heden slechts 4 punten door 4 maal een gelijkspel dit seizoen, de rest verloren zij. Victoria pakte afgelopen donderdag echter hun allereerste driepunter van het seizoen met een 2-0 overwinning op Niftrik. Met nog 3 punten achterstand op Overasseltse Boys zijn zij vast en zeker gebrand deze week een 2e overwinning op hun naam te zetten en zo van die allerlaatste plaats af te komen. Maar SCP heeft die 3 punten óók hard nodig, om aansluiting te behouden met de top 4. En hekkensluiter of niet, SCP heeft het nu eenmaal áltijd lastig tegen Victoria!

De eerste aanval van SCP, Sonny Vissers kopte knap achterover uit een ingooi van Rik Baars, werd net gepakt door de keeper van Victoria. Vissers gaf vervolgens een fraaie lange voorzet op Baars, die teruglegde op Kevin van Buuren en Van Buuren vervolgens met een loeihard afstandsschot de 1-0 binnenknalde, nog geen 5 minuten na het startsein. In een volgende aanval zag Vissers zijn omhaal nèt overgaan, zijn bal belandde op het net. Balverlies van SCP leidde tot een aanval van Victoria, Joel Willemsen onderschepte de aanvaller echter, waarvoor hij met een gele kaart werd bestraft en Victoria een vrije trap werd toegekend. Deze vrije trap werd echter goed weggewerkt door de achterhoede van SCP. Rik Baars gaf een voorzet binnen het strafschopgebied, zowel Kevin van Buuren als Sonny Vissers kon hier echter net niet aan komen. Een vrije trap van Baars belandde vervolgens in handen van de keeper. Vissers gaf fraai voor op Eli Wuarbanaran, Wuarbanaran zag zijn schot in handen van de keeper belanden. Victoria bleef ondertussen stevig aanvallen. In de 32e minuut werd Vissers met een gele kaart bestraft voor een overtreding op Joep Lepoutre die zich heel gemakkelijk liet vallen. Een volgende aanval van SCP rolde nèt langs het doel van Victoria. Een tegenaanval van Afferden belandde in handen van keeper Oscar van Wezel. In de 41e minuut was het weer raak, de scheidsrechter trok weer een gele kaart, ditmaal voor een overtreding van Youp Oosterbroek, Victoria kon de toegekende vrije trap echter niet benutten. Een doelpoging van Eli Wuarbanaran werd gepakt door de keeper van Afferden. Sonny Vissers gaf een voorzet op doelpuntenmaker Kevin van Buuren, hij kon deze kans helaas niet benutten. Een vrije trap van Victoria nèt buiten 16 ging vol in de muur. De tegenaanval van SCP, een hard schot van Rik Baars, liep de keeper in eerste instantie los, maar de voorhoede van SCP kon er helaas niet op tijd bij om hiervan te profiteren. Ruststand: 1-0.

De tweede helft begon met een vrije trap voor SCP nadat William van den Akker werd geduwd. De vrije trap leverde echter niets op. De tegenaanval van Victoria werd goed onderschept door de verdediging van SCP. Eli Wuarbanaran gaf voor op Jowin Roos, Roos werd echter afgefloten wegens buitenspel. Youp Oosterbroek wist de doelpoging van Victoria vervolgens zeer fraai te onderscheppen. Dit leidde tot een corner, die Rik Baars vervolgens wist af te wenden. Victoria speelde feller dan SCP, SCP bleef wat afwachtender. In de 55e minuut werd Eli Wuarbanaran gewisseld voor Remy Heijnen. Bram Oosterbroek kreeg ondertussen ook geel gepresenteerd voor een ongelukkige ovetreding. Beide teams raakten wat gefrustreerd omdat het allemaal even niet helemaal volgens plan wilde lukken. In de 60e minuut werd Sonny Vissers gewisseld voor Frank Quanjer SCP had meerdere snelle acties achter elkaar, maar een verdubbeling van de voorsprong bleef vooralsnog uit. Een fraai stukje balbeheersing van aanvoerder Michael Zuidhoek leidde tot een goed opgezette aanval, maar helaas kon SCP uit de voorzet van Joel Willemsen niet gevaarlijk worden. Een pracht van een kopgoal van Rik Baars werd door de scheidsrechter helaas afgekeurd wegens buitenspel, terwijl de grensrechter van Victoria zijn vlag niet eens omhoog had gestoken. Zowel Victoria als SCP maakte meerdere snelle actie achter elkaar, waarbij een aanval van Afferden door Kevin van Buuren overtuigend een meter of 30 de lucht in geschoten en een andere met enige moeite door Oscar van Wezel werd onderschept. Aan de kant van Victoria miste Bram Oosterbroek een kans op de 2-0. Een onnodig opstootje wierp eventjes een schaduw over de wedstrijd. Nadat grensrechter Sjaak Zuidhoek zijn vlag weer teruggevorderd had en de wedstrijd hervat werd, gaf Rik Baars voor op Bram Oosterbroek. Zijn schot belandde in handen van de keeper, waarbij Remy Heijnen de keeper een schouderduwtje gaf. De keeper uit Afferden lokte hierbij op zeer vernuftige wijze een gele kaart uit voor Heijnen door zelf maar even de doelpaal te koppen. Jowin Roos liep vervolgens knap buitenspel tussen twee verdedigers van Victoria in. Nadat de scheidsrechter tussentijds was behandeld voor een knieblessure, kon hij zijn kaartenparade voortzetten met geel voor William van den Akker. Uit een prachtige voorzet van Bram Oosterbroek kon Joel Willemsen alleen op de keeper af en kon Willemsen in de 90e minuut dan ook eindelijk de voorsprong voor SCP verdubbelen: 2-0. Vlak na het doelpunt benutte trainer Gerard van Zwam zijn 3e en laatste wissel en haalde Rik Baars naar de kant waarbij Marvin Derks zijn plaats innam. Remy Heijnen kwam nèt tekort om uit een corner de voorsprong nog verder uit te breiden. Direct hierna volgende weer een kans voor SCP, de kopbal van Joel Willemsen miste helaas doel. Willemsen schoot nog eenmaal in handen van de keeper en ook Kevin van Buuren zag zijn harde schot tegen de keeper belanden voordat de scheidsrechter affloot en de drie punten lekker in Puiflijk bleven!

Met de overwinning op Victoria heeft SCP de 4e positie weer teruggepakt van Nijmegen! Knap gedaan mannen! En niet alleen onze mannen van SCP1 wonnen vandaag, SCP2 won met maar liefst 6-2 van FC Jeugd2, SCP4 won uit van Woezik11 met 3-4 én onze dames wonnen met 2-1 van de dames van Victoria! Wat een topresultaten! :D

Aankomende zondag speelt SCP om 14.00 uur uit tegen Batavia.