SCP1 - UHC1: de geschiedenis herhaalt zich

Datum

13 mei 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Puiflijk, zondagmiddag 13 mei. Vandaag staat alweer de één na laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Deze week staan de mannen van trainer Gerard van Zwam tegenover UHC. De ploeg uit Hernen verloor afgelopen zondag met 2-1 van SCE en staat momenteel op een 11e plek en hiermee op nacometitie voor klassebehoud. Met een overwinning vandaag zou UHC zich nog veilig kunnen spelen, een geduchte tegenstander dus vandaag. SCP verloor met 2-1 van Niftrik en staat op een 5e plaats, waarbij de kans op nacompetitie om promotie helaas verkeken is. SCP kan vandaag dan ook lekker vrijuit voetballen en die laatste 3 competitiewedstrijden -bats- alledrie winnen voor een vlammende start van het nieuwe voetbalseizoen!

De eerste kans van de wedstrijd was voor SCP. Remy Heijnen kwam vrij voor het doel van UHC, maar verstapte zich helaas. De tegenaanval van UHC ging naast het doel van keeper Oscar van Wezel. Al na 5 minuten wist UHC Van Wezel te passeren, hun doelpunt werd echter door de scheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel. Een loeihard schot van Kevin van Buuren ketste via een UHC-er af, wat resulteerde in een corner en direct daaruit weer een corner, helaas leverde dit SCP niets op. Een mooie voorzet van Rik Baars werd onderschept door de Hernense keeper voordat SCP gevaarlijk kon worden. In de 17e minuut werd Sonny Vissers gewisseld voor Eli Wuarbanaran. Kort hierna vond een heuse broekwissel plaats: Vissers stond de zijne af aan Frank Quanjer nadat het elastiek van Quanjers broek het had begeven. Bij SCP doen we dat gewoon even. ;-) In de 28e minuut was het Kevin van Buuren die SCP fraai op voorsprong schoot uit een indraaiende vrije trap, bedoeld als voorzet. De keeper van UHC ging er echter vanuit dat iemand de bal zou doorkoppen, maar de bal stoof zo rechtstreeks het doel in: 1-0! Nog geen 3 minuten later verdubbelde Joel Willemsen deze voorsprong nadat Eli Wuarbanaran voorgaf op Jowin Roos, het schot van Roos belandde echter voor de voeten van Willemsen, die hiervan wist de profiteren: 2-0. UHC ging vanzelfsprekend fel in de tegenaanval, Remy Heijnen tikte de bal echter netjes voor de Hernense aanvaller weg. De corner die hieruit voortkwam werd netjes weggestompt door Oscar van Wezel. Bram Oosterbroek werd ondertussen behandeld voor een blessure, hij werd vandaag weer eens regelmatig getackeld. Jowin Roos schoot hard op doel, helaas stond er een UHC-er in de lijn van zijn schot. De tegenaanval van UHC ging rakelings voorlangs. Een voorzet van Eli Wuarbanaran was nèt iets te hard voor Roos. De laatste minuten van de eerste helft bleef SCP lekker doorvoetballen. Een hard schot van Rik Baars werd  gestopt door de keeper van UHC, een schot van Kevin van Buuren ging over. Een laatste vrije trap, genomen door UHC, belandde in handen van Oscar van Wezel. Ruststand: 2-0.

De tweede helft begon met een tackle op Bram Oosterbroek, waardoor de scheidsrechter SCP een vrije trap toekende, die werd genomen door Oosterbroek zelf. Helaas kon SCP hieruit niet gevaarlijk worden. Een aanval van Joel Willemsen belandde in handen van de keeper van UHC. Een kopbal van Rik Baars miste doel, waarna Baars direct werd gewisseld voor Marvin Derks. Of deze wissel verband had met zijn gemiste kans, houden we maar in het midden. Baars kon gelukkig wel rekenen op een groots applaus van SCP-fan in hart en nieren, Mien Lamers. Eli Wuarbanaran maakte twee zeer fraaie aanvalsacties achter elkaar, die beiden resulteerden in een corner. De eerste corner werd gevangen door de keeper van UHC, nummer twee werd onderschept door de Hernense achterhoede. Een corner van UHC ging over het doel van keeper Oscar van Wezel. Het spel ging erg over en weer, beide ploegen creëerden aanval na aanval. Marvin Derks maakte een overtreding, waardoor de scheidsrechter UHC een vrije trap toekende. Dit schot werd echter gestopt door Van Wezel. Direct daarna volgde nogmaals een aanvalsactie van UHC, deze werd keurig onderschept door de verdediging van SCP. SCP ging in de tegenaanval en schoot twee keer hard op doel, maar beide schoten werden onderschept door de sterk spelende keeper van UHC. In de 73e minuut scoorde UHC uit een corner, een doelpunt dat Oscar van Wezel helaas niet kon  voorkomen: 2-1. Trainer Gerard van Zwam koos voor nog meer vers bloed in het team en bracht Michael Zuidhoek op de plek van Remy Heijnen. Een hard schot van William van den Akker ging helaas over. Ook de corner van UHC ging uiteindelijk over, deze belandde zelfs over het hek. De keeper van UHC trapte een bal zó hard uit, praktisch voor de voeten van Oscar van Wezel. Een vrije trap van UHC werd fraai onderschept door Van den Akker, die de bal passte naar Bram Oosterbroek. Oosterbroek speelde door naar Marvin Derks, die uiteindelijk voorgaf op Joel Willemsen. UHC wist de bal van Willemsen te onderscheppen waardoor ze konden counteren, hun aanval ging gelukkig over het doel van Oscar van Wezel. Helaas stond Bram Oosterbroek vol in de vuurlinie van een Hernens schot, waardoor hij langs de lijn behandeld moest worden. Helaas kreeg UHC zelfs de bal nog mee ook, gelukkig wisten Frank Quanjer en Michael Zuidhoek hun aanval weg te koppen. Even ontstond een opstootje tussen UHC en SCP, waarbij de scheidsrechter besloot SCP maar eens flink te bestraffen, waarbij Eli Wuarbanaran uiteindelijk met een onterechte tweede gele kaart en dus rood het veld moest verlaten. Ook Bram Oosterbroek kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf, ook hij kreeg een gele kaart. Na het opstootje ging Joel Willemsen vol in de aanval, zijn schot werd helaas weggewerkt door de keeper. De corner die hieruit volgde werd genomen door Kevin van Buuren en belandde via Willemsen in handen van de keeper. UHC ging weer in de tegenaanval, maar ging gelukkig nèt naast het doel. Net als in de eerste helft gingen de aanvallen over en weer. Een aanval van Jowin Roos werd gestopt door de keeper van UHC, dit resulteerde in een corner. Deze hoekschop werd uiteindelijk onderschept door UHC, die kon counteren, wat ook weer resulteerde in een corner. Deze corner werd weer onderschept door SCP. De scheidsrechter werd de tweede helft helaas hoe langer hoe partijdiger en leek haast te wachten totdat UHC de gelijkmaker maakte. Deze kon dan ook niet uitblijven, en net als in de uitwedstrijd wist UHC in blessuretijd de gelijkmaker binnen te tikken: 2-2. Frank Quanjer wees hierna terecht op zijn horloge naar de scheidrechter, maar moest dit helaas zeer onterecht bekopen met een tweede gele kaart en dus de tweede rode kaart van de dag. Een zeer jammerlijk einde van een verder toch mooie en sportieve wedstrijd.

Aankomende zondag speelt SCP uit tegen Achilles in Groesbeek om 14.30 uur. De laatste uitwedstrijd, dus laten wij supporters nog één keer massaal uitrukken om onze mannen aan te moedigen! ;-)

Meer foto's van de wedstrijd vind je hier!