Datum

20 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Groesbeek, zondagmiddag 20 mei. Nog maar één uitwedstrijd te gaan dit seizoen, en wel tegen Achilles '29 1 in Groesbeek. Drie weken geleden stonden we ook al tegenover Achilles, helaas verloor SCP toen met 1-3. Vorige week won Achilles met 2-3 van WVW, SCP speelde 2-2 gelijk tegen UHC. SCP staat op een gedeelde 5e plaats en Achilles staat 8e, maar waar SCP niets meer kan halen dit seizoen, staat Achilles bovenaan in de 3e periode en kan dus nog een periodetitel pakken. Kortom: een spannende wedstrijd vandaag!

De wedstrijd begon met een snelle actie van Achilles, een aanvaller drong door de verdediging heen en schoot op doel, maar zijn schot werd mooi afgebroken door Youp Oosterbroek die er pal voor dook. Groesbeek drong flink aan, maar SCP wist hun aanvalsacties steeds goed te verdedigen. Een ver schot van Kevin van Buuren richting doelgebied van Achilles werd goed opgepakt door Sonny Vissers, die knap richting doel draaide, zijn schot werd helaas, met moeite, gestopt door de Groesbeekse keeper. Jammergenoeg kwam Achilles al na 10 minuten op voorsprong na een mislukte voorzet die helaas binnen de palen viel: 1-0. Moeizaam verdedigen van SCP gaf Achilles in de 15e minuut helaas vrij kans op de 2-0. SCP maakte mooie aanvalsacties, helaas konden we het niet afmaken. Joel Willemsen had een mooie kans op de 2-1, helaas was zijn schot nèt te zacht, waardoor de keeper zijn schot kon onderscheppen. Een hard schot was absoluut een voltreffer geweest. Weer een rommelig moment in de verdediging veroorzaakte bijna weer een tegendoelpunt, gelukkig was het dit keer William van den Akker die zich vol voor de bal wierp en hiermee een doelpunt wist te voorkomen. Een mooie voorzet van Jowin Roos werd hard weggeschoten door Achilles. Marvin Derks liet zijn tegenstander struikelen, wat Achilles een vrije trap opleverde, deze werd gelukkig goed verdedigd. Een voorzet van Joel Willemsen op Kevin van Buuren werd vervolgens goed verdedigd door Groesbeek, die Van Buuren geen kans om op doel te schieten gaven. Achilles gooide alles op de verdediging en maakte het SCP erg moeilijk. Vooral Youp Oosterbroek en Remy Heijnen werden flink op de huid gezeten, waarbij Groesbeek het hen bij vlagen erg lastig maakten, maar beiden knokten vandaag keihard. Een corner van Achilles werd goed weggekopt door Rik Baars. Ook onze verdedigers gingen vandaag weer vol in de aanval om het gat van 2 doelpunten proberen te dichten. Een mooie pass van Baars op Joel Willemsen belandde uiteindelijk voor de voeten van Jowin Roos, die fraai op doel schoot. Roos zag zijn doelpoging helaas gestopt worden door de Groesbeekse keeper. In de 34e minuut werd een speler van Achilles bestraft met een gele kaart voor een zeer stevige overtreding op Youp Oosterbroek. Ook Remy Heijnen werd met geel bestraft, terwijl zijn actie vol op de bal was. Onze aanvallers werden vandaag steeds door 3 man sterk verdedigd, wat aanvallen erg lastig maakte. Een aanval van Achilles werd stevig verdedigd door SCP, ze gooiden vandaag echt álles erin. Ruststand: 2-0.

De tweede helft startte Sjoerd Jansen op de plek van Jowin Roos. Gelukkig werd het harde werken van SCP in de 51e minuut beloond met een pracht van een doelpunt van Joel Willemsen: 2-1. Helaas werd Youp Oosterbroek nog geen 3 minuten later met rood van het veld gestuurd, een kaart die zéér onterecht was...  Dave van der Hoop liet zich in een volgend duel op een speler van Achilles vallen, wat Groesbeek een vrije trap opleverde. Deze vrije trap belandde in eerste instantie op de paal, maar belandde helaas alsnog binnen de palen: 3-1. Sonny Vissers wist Achilles een vrije trap te ontlokken die werd genomen door Kevin van Buuren. Van Buuren schoot loeihard op doel, maar zijn schot belandde helaas in handen van de keeper. Sjoerd Jansen werd goed in het spel betrokken, maar kreeg de ballen helaas nèt niet voldoende voor zijn voeten om gevaarlijk te kunnen worden. Een vrije aanvalsactie van SCP eindigde in een flinke pegel van Joel Willemsen die helaas doel miste. Sonny Vissers speelde vandaag gretig en aanvallend en was zowel voor- als achterin zeer aanwezig, maar wist de Groesbeekse keeper helaas niet te passeren. Rik Baars kon het kunstje van Achilles inmiddels ook en wist met een flinke kreet na een duwtje in de rug een vrije trap te ontfutselen, die werd genomen door Kevin van Buuren. Weer hard op doel, de keeper wist hem weg te stompen, waar Remy Heijnen van wist te profiteren en beheerst de 3-2 binnenschoot. De tegenaanval van Achilles werd weggetikt door keeper Aiko Sonneveld, wat Groesbeek een corner opleverde. Deze hoekschop werd gelukkig niet benut door Achilles. Een kwartier voor tijd werd Sonny Vissers met een gele kaart bestraft terwijl hij juist degene was die geduwd werd. Vissers werd kort daarna gewisseld voor Jasper Lelivelt. Een mooie voorzet van Rik Baars belandde voor de voeten van Joel Willemsen, die zijn schot rakelings langs het Groesbeekse doel zag gaan. In de 76e minuut benutte trainer Gerard van Zwam zijn 3e en laatste wissel en wisselde Dave van der Hoop voor Joost Heijnen. Een aanvaller van Achilles wist zichzelf gigantisch vrij te spelen, maar in plaats van zelf te schieten, koos hij voor een voorzet op een speler die er niet was, pech voor Achilles, een gelukje voor SCP. Sjoerd Jansen kwam vervolgens flink in botsing met de keeper van Achilles ver buiten het doelgegbied, maar het was niet de keeper die geel kreeg, maar geheel volgens het kaartenbeleid van de scheidsrechter: Sjoerd zelf. Een speler van Achilles kreeg tenslotte tóch ook een gele kaart gepresenteerd, wegens het wegschieten van de bal. SCP kreeg in de laatste minuten van de wedstrijd nog een paar prachtkansen op de gelijkmaker, die zo dik verdiend was geweest, maar helaas ging het loeiharde schot van Marvin Derks over, de kopbal van Joel Willemsen uit een ingooi van Rik Baars ook, en een voorzet van Baars op Willemsen werd weggetikt door de achterhoede van Achilles. Eindstand: 3-2.

Ontzettend jammer dat we hier geen puntje mee naar huis mochten nemen, want man, wat hebben jullie er met z'n allen weer onwijs hard voor geknokt! Oprecht, jullie hebben stuk voor stuk stééngoed gevoetbald!

Meer actiefoto's van de wedstrijd vind je hier!

Aankomende zondag speelt SCP hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen Nijmegen om 14.30 uur. Aansluitend zullen de "Musical Men" er in de kantine een fantastisch feestje van gaan maken! Volgende week komt er dan ook geen wedstrijdverslag meer online, na al die zondagse uren schrijven schrijven schrijven, hebben pap & ik wel een feestje verdiend dachten we zo! ;-) Ik zal uiteraard wèl actiefoto's maken van de laatste wedstrijd!

Bedankt voor het lezen van al mijn verslagen van dit jaar, en op naar volgend voetbalseizoen! Ik zeg op naar een kampioensfeestje! ;-)