Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Meidenteam MO20-2 kampioen

Na een iets wat teleurstellende eerste fase begonnen de meiden van Dio'30/SCP MO20-2
vol goede moed aan de tweede fase. De tweede fase bracht allemaal nieuwe
tegenstanders waarbij de MO20-1 van Dio'30 op zaterdag 29 oktober de eerste
tegenstander waren. Na een eerste helft waarin we met 3-0 voorsprong gingen rusten
werd het na de rust nog onnodig spannend. MO20-1 wist nog 2x te scoren maar gelukkig
voor de meiden van MO20-2 bleef het daarbij.

Omdat de wedstrijd van Aquila werd verzet stond op 19 november pas de volgende
competentie wedstrijd op het programma, uit tegen SDOO. Voor het eerst dit seizoen
mochten we hier maar 3 wisselmomenten tijdens de wedstrijd toepassen, een nieuwe
regel dit seizoen. Ondanks dat het af en toe puzzelen was met de wissels werd in de kou
SDOO met 0-3 verslagen. De wedstrijd daarop was anders dan de andere wedstrijden.
Omdat tegenstander SKV maar 11 meiden had werd er 9 tegen 9 gespeeld op een
aangepast veld. Ondanks dat het voor de meiden wennen was en er 8 meiden
tegelijkertijd gewisseld werden werd ook SKV verlagen.

Na 9 punten uit 3 wedstrijden viel voorzichtig het woord kampioen in het team. Om de
droom in stand te houden moest er dan wel gewonnen worden van Bennekom. Ondanks
dat Bennekom onderaan stond was dit in het veld niet te zien. Na 90 minuten keihard
werken stond er een mooie 0-2 overwinning op het scorebord.

Met nog 2 wedstrijden te gaan en de eerste plaats op de ranglijst moesten de meiden het
op 10 december thuis opnemen tegen Unitas. Als de meiden zouden winnen en de
nummer 2 (SDOO) zou later op de middag punten verspelen zouden de meiden
winterkampioen zijn. De zenuwen bij de meiden en de goede buitenspelval van Unitas
zorgden voor een 2-2 eindstand op het scorebord. Hoewel er nog niks aan de hand was
zagen we hier en daar wat bedroefde gezichten in de kleedkamer, we konden niks anders
doen dan afwachten. Nummer 2 SDOO had het erg lastig tegen Dio'30 MO20-1 en verloor
de wedstrijd zelfs met 0-9. Ondanks het gelijkspel van de meiden kon 's avonds dan toch
de champagne ontkurkt worden, de meiden waren winterkampioen.

Na een week vol geregel is op zaterdag 17 december bij zowel Dio'30 als SCP het
kampioenschap goed gevierd. Truien, bloemen en een platte kar, alles was geregeld om